Oprema za SUP je lahko precej draga, kar pa ne pomeni, da je treba vedno iskati nižje cene. Pravzaprav velja nasprotno – v kakovostno opremo se splača investirati, saj bomo le tako za svoj denar dobili tisto, kar pravzaprav rabimo.

Vsak kos opreme upravičuje svojo ceno. Najprej se seveda osredotočimo na desko, ki velja za najpomembnejši pripomoček za supanje. Poleg tega za sup cena običajno predstavlja največji delež stroškov pri nakupu kompleta opreme – že sama deska običajno stane več sto evrov, nato je druga oprema le še manjši dodatek k temu znesku. Prav zato pa je že pri nakupu deske pomembno, da izberemo kakovosten izdelek in pripravimo ustrezno investicijo. Če se odločamo za nakup opreme v kompletu, se orientiramo predvsem glede na to, kakšna deska je vključena. Seveda pa bo za sup cena bistveno bolj prilagodljiva in morda tudi ugodnejša, če se lotimo nakupovanja posameznih kosov in kupimo desko posebej.

Zelo pomembna pa je kakovost pri nakupu SUP vesla. Pri deskah se pomena kakovostne opreme še dobro zavedamo in razumemo, da je treba investirati dovolj denarja, medtem ko pri nakupu SUP vesla pogosto iščemo bližnjice. Gre namreč le za veslo, s katerim se poganjamo po vodni gladini, tako da težko najdemo prepričljive argumente, ki bi upravičili izbiro dražje opreme. Seveda pa je tudi za veslo za SUP cena sorazmerna s kakovostjo, ki se kaže na različne načine. Veslo mora biti vzdržljivo in trpežno, da se lahko nanj povsem zanesemo, poleg tega mora biti lahko in okretno, da je tudi dolgotrajno veslanje povsem prijetno. Ravno zato je pri nakupu SUP vesla smiselno pripraviti zadostno investicijo, da bomo z opremo zadovoljni tudi na dolgi rok.

Pri ostali opremi dobro premislimo, katere kose potrebujemo in katerih ne. Varnostna oprema je seveda izjemno pomembna, mnogi drugi izdelki pa niso tako nujni.