Čiščenja si ne moremo več predstavljati brez nekaterih priročnih pripomočkov, ki nam delo na tem področju neverjetno olajšajo. Se bomo pa morali kar hitro spet vživeti v čas ročnega drgnjenja, če se zgodi, da nas kakšna naprava ravno ob nepravem trenutku pusti na cedilu. Smiselno je torej poizvedeti o pričakovani življenjski dobi pripomočkov za čiščenje, poleg tega pa bodo predvsem zahtevnejši uporabniki naprednejših naprav z zanimanjem iskali tudi najbližji servis.

Med najpogosteje uporabljanimi napravami za čiščenje je gotovo visokotlačni čistilnik oziroma štrajfiks, ki ga najdemo v mnogih okoljih, tako doma kot pri profesionalnih čistilcih. Ta naprava je pogosto precej obremenjena, saj je tudi zelo vsestranska in jo posledično uporabljamo za celo vrsto zahtevnih nalog. Profesionalni uporabniki morajo izbrati štrajfiks višje kakovosti, če želijo pričakovati zanesljivo delovanje skozi leta – izdelki iz hobi programa niso prilagojeni takšnim obremenitvam.

Prav tako je smiselno izbrati kakovostno napravo priznane znamke. Ne le, da bo na ta način štrajfiks gotovo dobro deloval, na voljo bo tudi učinkovit servis, ki veliko odloča o življenjski dobi naprave. Med priznanimi znamkami izstopa Karcher, ki ima tudi odlične servise in celovito podporo uporabnikom. Servis Karcher seveda v veliki meri skrbi za napredne naprave profesionalnih uporabnikov, lahko pa tam popravimo tudi pripomočke iz hobi programa, nenazadnje tudi naprave za domačo rabo nimajo neomejene življenjske dobe, kljub relativno majhnim obremenitvam. Servis Karcher je torej velika prednost te znamke, ki je ne gre zanemariti. Ni pomembno le, kako dolga je življenjska doba, temveč mora štrajfiks skozi ves ta čas tudi dobro delovati. To pomeni, da pride servis Karcher v poštev tudi pri splošnem vzdrževanju in ponuja uporabne rezervne dele – ne le za dolgo življenjsko dobo, temveč tudi za popolno zadovoljstvo uporabnika pri uporabi teh naprav. V tem oziru se priznane znamke vsekakor dobro izkažejo v primerjavi s tistimi, ki tako celovite podpore ne ponujajo.