Rastline načeloma ne potrebujejo veliko dodatkov, ki bi jim pomagali zdravo rasti, če le imajo na voljo podlago, ki je dovolj bogata s pravimi hranili. V vsakem primeru lahko prst dopolnimo z boljšo koncentracijo hranil, le z natančnim delom in pravimi sredstvi v končni fazi ustvarimo optimalno podlago za uspešno rast. Pri tem pomagajo organska hranila in boosterji, ki se izkažejo za zelo uporabna sredstva pri vseh vrstah vrtnarjenja.
Razni boosterji so pomemben del ponudbe mnogih priznanih znamk na tem področju. Omenimo na primer Bio Bizz, ki navdušuje predvsem s sredstvi, ki so sestavljena iz morskih alg – tako ponujajo Bio Bizz izdelki dobrodošla hranila, ki jih v običajni prsti ne dobimo dovolj. Zelo priljubljena pa je ta znamka tudi med začetniki, ki ne iščejo posebnih boosterjev, temveč prisegajo na univerzalne komplete, ki bodo prišli prav pri praktično vseh rastlinah in v vseh fazah rasti – temu namenu služijo Bio Bizz kompleti za začetnike, ki združujejo tri različna sredstva za pospeševanje rasti.
Prav tako bogata je ponudba nekaterih drugih znamk. Izpostaviti gre na primer še House and Garden, ki je priljubljena med tistimi, ki prisegajo na naravna hranila za optimalne rezultate. Je pa ta znamka posebej znana po izjemno učinkovitih sredstvih, ki močno pomagajo v posameznih fazah rasti. House and Garden Root Excelurator je recimo en izmed najmočnejših stimulatorjev koreninskega sistema in zagotavlja zdravo rast ter uspešno cvetenje rastlin, v isti fazi pride prav recimo tudi Amino Treatment, ki prinaša še nujne aminokisline za zanesljivo rast korenin in razvoj cvetov. Na ta način pomaga House and Garden predvsem zahtevnejšim uporabnikom, ki že vedo, kaj potrebujejo, ciljajo pa predvsem na optimalne rezultate brez kompromisov.
Ponudba sredstev te vrste je seveda še veliko bolj pestra. Tako Biobizz kot House and Garden sta vidna proizvajalca na tem področju in že pokrivata potrebe širokega spektra kupcev, a na voljo je še več izbire.