Previdno s pohištvom, ko se selite!

Previdno s pohištvom, ko se selite!

Ob selitvi je pogosto največ dela prav s pohištvom, sploh če imamo kakšne velike ali nerodne kose. Ne moremo jih preprosto prepeljati sami, zelo pozorno moramo urediti tudi prevoz takšne opreme. Včasih za to poskrbijo kar selitveni servisi, kar bo verjetno najboljša rešitev v primeru zahtevne selitve. 

Če pa se ukvarjamo s kakšnim manj zahtevnim projektom, lahko včasih sami poskrbimo tudi za prevoz pohištva, če imamo ustrezno prevozno sredstvo in smo pripravljeni za selitev nameniti tudi nekaj več svojega časa in truda.

Kako opraviti prevoz pohištva?

O tem, kako se bomo lotili prevoza pohištva, seveda odloča zahtevnost projekta. Pri kakšnih enostavnih selitvah s tem sploh ne bo veliko dela, saj lahko pohištvo preprosto prepeljemo s svojim avtomobilom. Sploh to velja v primeru, da lahko pohištvo učinkovito razstavimo in pospravimo, tako dejansko zasede zelo malo prostora.

Veliko več možnosti imamo, če se odločamo za najem selitvenega kombija, tako morda ne bo treba opraviti toliko dela že z razstavljanjem pohištva in nato z montažo na novi lokaciji. V vozilu imamo za prevoz pohištva več prostora, lahko si privoščimo nekaj več luksuza in prihranimo veliko časa. Takšna rešitev je zelo dobra, če imamo na voljo ustrezno ponudbo za najem kombija ali pa če že imamo takšno vozilo. Gotovo bomo dobro izkoristili tovrstno ponudbo, ki jo najdemo kar pri selitvenih mojstrih.

zavijanje-pohistva-za-selitev

Na istem mestu nam selitveni servis gotovo ponuja tudi druge opcije za izvedbo dokaj enostavne selitve. Pričakujemo lahko, da bomo dobili ugodno ponudbo za selitve, predvsem pa bo izvedba zelo elegantna. Ravno pri kakšnih enostavnih projektih, recimo če želimo opraviti le prevoz pohištva, bomo pri selitvenih mojstrih dobili zares ugodne storitve, ki se jih splača izkoristiti. 

Cene so ugodne, izvedba pa je brezhibna, tako da bomo gotovo deležni odlične izkušnje pri takšnih opravilih.

Prevoz pohištva lahko vključuje tudi skladiščenje blaga

Še ena prednost selitvenih servisov je ta, da nam omogočajo dodatne možnosti pri izvedbi selitve. Odločamo se lahko med različnimi opcijami v njihovi ponudbi, zelo dobrodošla je možnost za skladiščenje blaga. 

V tem primeru bomo lahko selitev opravili brez velikih težav, ne bo se nam mudilo, prav tako ne bo treba opravljati zelo dolgih poti. Vse to so prednosti, ki jih bomo dobro izkoristili, če imamo možnost svoje pohištvo in opremo nekje začasno skladiščiti.

Ponudbe za skladiščenje blaga se med seboj seveda razlikujejo, a v vsakem primeru gre za podobne storitve. Dobimo lahko skladišče, ki ga začasno uporabljamo za elegantno izvedbo storitve. Ker potrebujemo skladišče le za nekaj dni ali celo za manj časa, bodo te ponudbe zelo ugodne, so pa tudi zelo koristne za hitro in učinkovito selitev. 

Imamo namreč prostor, kjer lahko začasno pospravimo opremo in tako hitro izpraznimo svoje prostore, nato pa selitev dokončno opravimo kasneje. Skladiščenje blaga nam odpira veliko možnosti, če se lotevamo kakšnih zahtevnejših selitev ali v primeru, da želimo biti pri tem postopku veliko bolj fleksibilni.

Ponudbe za najem skladišča najdemo pri različnih ponudnikih, tudi pri profesionalnem selitvenem servisu Alemat. To so dobre ponudbe, ki so posebej prilagojene tistim, ki se zanimajo za skladiščenje blaga za učinkovito selitev. 

selitveni-servis-alemat

Spet seveda lahko koristimo tudi druge storitve selitvenih mojstrov in tako poskrbimo za izvrstno izvedbo celotne selitve, tudi če imamo opravka s kakšnimi zahtevnejšimi projekti. V vsakem primeru imamo na razpolago odlične možnosti, med katerimi se odločamo, tako da bo gotovo prišel na svoj račun prav vsak interesent pri izvedbi svoje selitve.

Dodatne možnosti ob izvedbi selitve so še kako dobrodošle v primeru, da se soočamo z večjimi izzivi pri izvedbi selitve. Ne moremo se vedno zanašati na to, da bomo vse opravili že s kombijem in skladiščenjem. Tu nam poleg ponudbe za skladiščenje blaga pomagajo še druge dobre možnosti, ki jih bomo s pridom izkoristili pri kakšnih zahtevnejših opravilih.

Pohištvo je lahko zelo zahtevno za selitev

Morda si sprva mislimo, da pohištvo ne bo posebej zahtevno za selitev, sploh če imamo v mislih predvsem kakšne manjše kose. A če želimo prostore povsem izprazniti in preseliti na novo lokacijo, se bomo morali posvetiti tudi večjim kosom opreme. 

S temi bo veliko več dela, verjetno bomo morali veliko časa in truda nameniti že razstavljanju pohištva in ponovnemu sestavljanju na novi lokaciji. Možno je tudi, da pohištva sploh ne bo možno razstaviti ali pa bo tudi razstavljeno še vedno zasedalo veliko prostora. To postavlja nove izzive pri transportu opreme, pravzaprav je takšen tovor že prej težko odnesti iz stanovanja.

V praktično vsakem stanovanju imamo takšno opremo. To so recimo kakšne omare in podobni kosi pohištva, ki na prvi pogled ne delujejo posebej zahtevni, a lahko povzročijo kar nekaj nejevolje pri selitvi. Če se ne želimo ukvarjati z zamudnim in zahtevnim delom, bomo selitev seveda prepustili strokovnjakom. 

Še posebej pa to velja v primeru, da nam pohištvo postavlja še druge izzive.

Posebno pohištvo zahteva pripravo posebnih rešitev

Včasih je treba selitev zelo dobro načrtovati, da lahko sploh najdemo rešitve za transport kakšnega bolj občutljivega ali nerodnega pohištva. Ne le pri večjih kosih, ki jih je težko razstaviti in prenašati naokoli – tudi kakšni manjši kosi so lahko kritični.

Pogosto je pohištvo nekoliko bolj občutljivo, sploh če je hkrati tudi bolj dragoceno in ga res ne smemo poškodovati. Takšni kosi so zelo nehvaležni za selitev, saj moramo biti zelo previdni, ne le pri transportu, temveč tudi pri vseh drugih postopkih. Zelo skrbno bo treba takšno pohištvo pripraviti na selitev, že pri odnašanju iz hiše. Nato pa ga je treba posebej zavarovati pri transportu in paziti tudi pri montaži na novi lokaciji. Za takšne projekte je seveda pametno imeti dober selitveni servis, ki se bo odlično odrezal tudi pri zahtevnejših podvigih.

Selitev je najlažja z dobrim selitvenim servisom

Ne glede na to, ali se ukvarjamo z enostavnimi ali bolj zahtevnimi selitvami, bo pomoč profesionalnega selitvenega servisa vedno dobrodošla. Pričakujemo lahko odlično ponudbo storitev na tem področju, predvsem to velja za zahtevnejše selitve.

A tudi pri enostavnejših projektih nam selitveni servis lahko zelo pomaga. Tu dobimo recimo ponudbo za najem vozil, za najem skladišč, tudi za pomoč selitvenih mojstrov pri delu s pohištvom in drugo opremo. Večinoma so te storitve precej ugodne in omogočajo enostavno izvedbo selitve. Ker se lahko kaj hitro zgodi, da se tudi enostavnejša selitev zaplete, je pametno premisliti o tem, kako nam lahko pri takšnih postopkih pomagajo selitveni servisi.

selitev-z-dobrim-selitvenim-servisom

Seveda pa so selitveni mojstri še bolj pomembni pri kakšnih zahtevnejših selitvah. Včasih imamo res zahtevne projekte, kot so recimo mednarodne selitve, ki vključujejo več prevoznih sredstev za prevoz raznovrstne opreme do oddaljenih destinacij. V tem primeru ne potrebujemo le pomoči pri prevozu opreme, temveč postavlja selitev še mnoge druge zahteve, ki jih moramo upoštevati. Vseh zahtev verjetno sami ne bomo mogli niti predvideti, zato je pametno načrtovanje in izvedbo selitve že v izhodišču prepustiti profesionalcem.

Kateri selitveni servis izbrati za selitev?

Zelo pomembno je, da predvsem pri zahtevnejših selitvah izberemo pravi selitveni servis. Pozanimamo se seveda o tem, kakšne storitve so nam pravzaprav na voljo. Selitveni servis mora opravljati storitve, ki nam bodo pri selitvi dejansko v pomoč. Najbolje bo, če lahko dobimo celovito izvedbo selitve.

Pozorni pa smo še na druge dejavnike, ki odločajo o tem, kako dobro bo selitev opravljena. Izberemo zanesljiv in prilagodljiv selitveni servis. Računamo na zaupanja vredne strokovnjake, ki svoje delo brezhibno opravijo, izogibamo pa se najcenejšim ponudbam.

Back to top