Zakaj se vam splača nakupovati rabljena oblačila

Zakaj se vam splača nakupovati rabljena oblačila

Second hand shop je vse bolj priljubljen tudi pri nas. Nekateri v takšnih prodajalnah morda kupujete že leta in leta, spet drugim je izraz nekoliko manj poznan, čeprav lahko sklepate za kakšno vrsto prodaje izdelkov gre.

Nakupovanje rabljenih oblačil je za marsikoga nepredstavljivo. A če bi se vsi zavedali številnih prednosti, ki jih v resnici ponuja, bi slej ko prej prav vsi stopili v second hand shop.

Nakupovanje oblačil iz druge roke je veliko bolj ekološko

Kupovanje oblačil in drugih izdelkov je ekološko. Verjetno vas bo presenetilo dejstvo, da samo v naši deželi na leto povprečna oseba zavrže kar 70 kilogramov oblačil. Od teh pa jih je vsaj polovica zagotovo še uporabnih. Nekatera pa so celo nikoli oblečena in kot takšna lahko tudi povsem brezhibna.

Če torej obiskujete second hand shop in tam kupujete oblačila, neposredno poskrbite za učinkovito zmanjšanje količine oblačil.

Ponošena oblačila so zdravju veliko prijaznejša

Čeprav se na prvi pogled zdi, da temu ni tako, vendar so ponošena oblačila v primerjavi z novimi zdravju veliko prijaznejša. Zavedati se morate, da so povsem nova oblačila še vedno močno prepojena s strupi, s katerimi so na primer na poljih bombaža uničevali škodljivce.

V second hand shopu se vam torej splača nakupovati tudi zaradi bolj zdravih izdelkov.

Second hand shop izjemno prijazen do denarnice

Rabljena oblačila so veliko bolj prijazna do vaše denarnice. Iz druge roke si konec koncev lahko privoščite tudi oblačila nekoliko višjih cenovnih razredov. Še posebej v tem primeru se vam toliko bolj splača kupovati v trgovini z rabljenimi izdelki.

Ne nazadnje pa izmenjava rabljenih oblačil lahko prinese tudi nova prijateljstva. Če se boste na primer na dolgi rok odločili nakupovati rabljena oblačila, lahko najdete družino z otroki enakega spola, kot jih imate sami, kakšno leto ali pa dve starejše, ter se z njimi dogovorite za odkup.

Back to top