Balkonska ograja iz lesa kot izjemen doprinos k zunanji podobi vašega doma

Balkonska ograja iz lesa kot izjemen doprinos k zunanji podobi vašega doma

Ograje že od nekdaj predstavljajo pomemben element doma ali katerega drugega objekta. Njihova vloga je lahko večfunkcionalna. Vse pa je seveda odvisno tudi od tega, kje je ograja postavljena. Balkonske ograje so še posebej priljubljene, saj ne nazadnje omogočajo tudi večjo varnost za uporabo.

Pri nas so že od nekdaj med najbolj priljubljenimi lesene balkonske ograje. Les na sploh velja za enega od najboljših materialov, vendar je pomembno, za katero drevesno vrsto gre. Ena od prednosti balkonskih ograj iz lesa in ograj iz lesa na sploh je tudi velik estetski doprinos.

Ustrezna zaščita balkona

Omenili smo, da so balkonske ograje predvsem namenjene učinkoviti zaščiti balkona. S tem si kot uporabniki omogočimo dovolj veliko varnost pred morebitnimi padci. Poleg ograj lahko na takšna mesta nameščamo še zidove. Lesene balkonske ograje so pri nas torej najbolj priljubljene. Vsekakor pa so lahko izdelane še iz drugih številnih materialov, na primer iz kovine, stekla, inoxa.

Vsaka vrsta ograje pa seveda od uporabnika zahteva tudi primerno vrsto vzdrževanja. Kovinske in lesene balkonske ograje je na primer treba vzdrževati z rednim barvanjem. V nasprotnem primeru takšne vrste ograje lahko precej hitro dotolče zob časa. Posledično pa je potrebna menjava ograje.

Nega lesene balkonske ograje

Pri leseni balkonski ograji so deske praviloma pritrjene na kovinsko ogrodje. Če se le da, lesene dele balkonske ograje odstranite iz kovinskih. Takšen poseg vam bo namreč olajšal nadaljnje delo. Če ne drugje, boste zagotovo privarčevali pri času.

Sicer pa se lesene deske barva s povsem drugimi vrstami barv kot kovinske dele ograje. Preden pričnete barvati, pa se mora les dobro zbrusiti. Po brušenjem pa je najbolje, če se ograja nekoliko prepiha. Tako bo nanašanje barve na les veliko lažje. Lesene balkonske ograje je dobro zaščititi tudi z oljnimi premazi ter ne samo z barvami za les.

Back to top