Menjava sklopke pri dobrem serviserju

Menjava sklopke pri dobrem serviserju

Obstajajo različni razlogi, zaradi katerih je potrebna menjava sklopke. Cena pa ni odvisna od razlogov, temveč od uporabljenih nadomestnih kosov in samega dela, ki ga je treba v to opravilo vložiti. To pomeni, da bo cena za menjavo sklopke lahko odvisna od različnih dejavnikov in ni možno vedno točno določiti vsote, ki jo bo treba odšteti.

Navsezadnje obstajajo velike razlike že med samimi vozili. Nekateri avtomobili, predvsem starejši modeli, omogočajo hitro in enostavno zamenjavo sklopke, predvsem pri nepooblaščenih serviserjih. Popravila novejših avtomobilov iz višjega razreda so lahko hitro veliko bolj kompleksna in posledično dražja. Pametno je torej skrbeti za preventivo in vzdrževanje, tako da menjava sklopke sploh ne bo potrebna. Seveda pa se lahko vseeno hitro zgodi, da pride do pretirane obrabe in poškodb. V tem primeru nimamo druge možnosti kot je menjava sklopke, cena pa praviloma ne sme igrati ključne vloge pri tej odločitvi.

Cena za menjavo sklopke

Čeprav je za menjavo sklopke cena odvisna od različnih dejavnikov, lahko končni strošek vsaj približno ocenimo. Ni nujno, da bo popravilo zelo drago, tudi pri dobrih serviserjih lahko najdemo ugodne ponudbe, s katerimi pridemo do brezhibnega jeklenega konjička.

Tako je lahko za menjavo sklopke cena precej ugodna, kar v praksi pomeni nekaj sto evrov. Cenejše ponudbe se začnejo pri okoli 200 evrih, že za 300 evrov je možno dobiti dobre rešitve. To je seveda le približen cenovni okvir, vsekakor je lahko menjava sklopke poceni, če smo pripravljeni nameniti več časa iskanju dobre ponudbe, sploh če imamo kak model avtomobila, za katerega je več ponudbe.

Alternative za menjavo sklopke

Morda menjava sklopke sploh ne bo potrebna. Navsezadnje gre za kompleksen sistem z mnogimi deli. To pomeni, da je lahko problematičen kak specifičen element, ki ga lahko enostavno zamenjamo. V tem primeru ne bo potrebna kompletna menjava sklopke, cena pa bo posledično precej nižja.

Back to top