Dodatno zdravstveno zavarovanje ponuja najboljše kritje

Dodatno zdravstveno zavarovanje ponuja najboljše kritje

Kaj hitro se lahko zgodi, da se znajdemo v kakšnih težavah. Lahko pride tudi do poškodb ali pa nas doletijo kakšne bolezni. V vseh teh primerih se zanašamo na to, da bomo deležni dobre oskrbe pri zdravnikih, pravzaprav najprej računamo že na storitve reševanja v sili, pa tudi na preventivno obravnavo in na razne druge storitve, ki jih ponuja zdravstveni sistem. Da nam bodo te res na voljo in z njimi ne bomo imeli velikih stroškov, poskrbi dodatno zdravstveno zavarovanje. To ponuja razširjeno kritje, ki je izredno dobrodošlo.

Dobro zdravstveno zavarovanje se vedno splača imeti, tudi če ne pričakujemo kakšnih velikih težav. Ko se znajdemo v škripcih, je namreč že prepozno. Zavarovati se moramo pravočasno, da lahko računamo na dobro kritje in zanesljive zdravstvene storitve. Ravno zato se priporoča izbira dodatnega zavarovanja, s katerim bomo res povsem brezskrbni. Imamo pa na tem področju še neka drugih opcij, ki jih moramo poznati, da se lahko res dobro zavarujemo.

Dopolnilno in dodatno zdravstveno zavarovanje

Gotovo se pri odločitvi za dodatno zdravstveno zavarovanje vprašamo tudi o tem, kaj nam ponuja dopolnilno zavarovanje. Tu se namreč pojavlja kar nekaj vprašanj in nesporazumov, predvsem pri tistih, ki se prvič odločajo za takšna zavarovanja. Morda bo nekaj zmede povzročilo tudi osnovno zavarovanje, ki ga moramo prav tako včasih skleniti sami, četudi je obvezno.

Dodatno zdravstveno zavarovanje odpravlja skrbi v primeru, da se nam pripeti kakšna nezgoda

Spet se izkaže, da je pametno na zavarovanja misliti pravočasno, preden jih potrebujemo. Le tako lahko pridemo do pravega kritja in bomo dejansko vedeli, za kakšne situacije smo zavarovani in kaj nam s tem pripada. Ravno zato moramo poznati razlike med različnimi vrstami zavarovanj.

Osnovno zavarovanje je pri nas obvezno, imamo ga vsi, so pa razlike v tem, kako se pri posameznikih financira. Tako se z obveznim zavarovanjem morda niti ne srečujemo, za vse poskrbi delodajalec, mladi pa so zavarovani po svojih starših. Drugače je pri dopolnilnem zavarovanju, pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje je seveda prostovoljno, zato se zanj odločamo sami. 

Kot nam pove že ime, je dopolnilno zavarovanje namenjeno dopolnitvi kritja, vezano je na osnovno zavarovanje. Osnovno oziroma obvezno zavarovanje ne krije vseh storitev v celoti, potrebna so doplačila. Če imamo dopolnilno zdravstveno zavarovanje, so kriti tudi ti stroški in lahko brezskrbno koristimo vse storitve v sklopu obveznega zavarovanja, ne da bi skrbeli za doplačila

Tako nam z dopolnilnim zavarovanjem še ne pripada dodatno kritje, vključuje le storitve iz obveznega zavarovanja. Dodatno kritje pa ponuja dodatno zdravstveno zavarovanje, ki je ravno zato zelo priporočljiva izbira. Običajno se sklene skupaj z dopolnilnim zavarovanjem in imamo oboje.

Dodatno zdravstveno zavarovanje dejansko ponuja dodatno kritje

Tudi za to zavarovanje velja, da nam že ime pove vse. Ponuja dodatno kritje, torej lahko pričakujemo širši nabor storitev. Tu dobimo dostop tudi do nekaterih medicinskih izdelkov, posegamo pa lahko tudi po nadstandardu izdelkov in storitev. Imamo pa na voljo več opcij – dodatno zdravstveno zavarovanje izbiramo pri zavarovalnicah, ki imajo pripravljene različne pakete dodatnih zavarovanj.

Kar nekaj priljubljenih izbir imamo, na primer Triglav dodatno zavarovanje. Pri tej zavarovalnici dobimo zelo atraktivne pakete, pri katerih pridejo prednosti dodatnega zavarovanja še posebej do izraza. Računamo lahko na to, da bomo dobili odlično kritje glede na svoje potrebe, torej ne bomo po nepotrebnem plačevali. Dobili bomo zanesljivo kritje, svoje pravice pa bomo lahko enostavno in uspešno uveljavljali, če bo to potrebno.

Dodatno zdravstveno zavarovanje prinaša dodatne storitve, ki jih izkoristimo pri skrbi za zdravje

Triglav je le ena izmed možnosti, dodatno zdravstveno zavarovanje ponujajo vse večje zavarovalnice pri nas, tako da imamo kar dosti izbire. Pravzaprav bomo že med samimi paketi zavarovanj našli tudi velike variacije, zato je treba po tej ponudbi pozorno pobrskati. Pričakujemo lahko, da bomo dobili pravo rešitev za svoje potrebe, sploh če se odločimo za Triglav dodatno zavarovanje oziroma zavarovanja pri drugih uglednih zavarovalnicah.

Dodatno zdravstveno zavarovanje in druga ponudba zavarovalnic

Prav pri dodatnih zavarovanjih se pojavljajo največje razlike med zavarovalnicami. Tako se splača premisliti, katera zavarovalnica nam ponuja najboljše rešitve. Običajno se odločimo za dodatno zdravstveno zavarovanje kar tam, kjer imamo tudi dopolnilno zavarovanje oziroma oboje sklenemo na istem mestu. Priljubljena izbira je recimo Vzajemna dopolnilno zavarovanje, ki nato odpira pot do ugodnih dodatnih zavarovanj. Pri tej zavarovalnici dobimo zanimivo ponudbo, ki sega onkraj zdravstvenih zavarovanj. Posebej atraktivne so možnosti za nezgodno zavarovanje, druga praktična možnost pa je zavarovanje za tujino, kar se prav tako splača imeti, če se podajamo kam v tuje kraje – tam so morebitne poškodbe in bolezni še veliko večja nevšečnost, predvsem pa visoki stroški, zato moramo biti dobro zavarovani. Vzajemna dopolnilno zavarovanje je le temelj, na katerega potem postavimo še druga koristna zavarovanja.

Poleg tega se dodatno zdravstveno zavarovanje postavlja ob bok drugim zavarovanjem, potrebujemo recimo zavarovanje za avto in dom, včasih tudi kakšna druga zavarovanja, recimo življenjsko in pokojninsko. Vse to so opcije, ki se jih splača poznati, da jih lahko dobro izkoristimo. Tako ne bomo le brezglavo plačevali, imeli bomo zelo dober izkoristek svoje investicije.

Back to top