Drsna vrata v stanovanjskih prostorih

Drsna vrata v stanovanjskih prostorih

V vsaki zgradbi potrebujemo različna vrata, za ta pa se odločamo glede na potrebe v danem okolju. Jasno je, da ne moremo povsod pričakovati enakih vrat, imamo pa načeloma vedno kar nekaj možnosti, med katerimi lahko izbiramo. Tako lahko dosežemo celo nekatere nekoliko presenetljive učinke, s katerimi lahko prostore močno popestrimo. V stanovanjskih prostorih za tak učinek poskrbijo drsna vrata. Cena je sicer lahko višja kot pri običajnih vratih, kar pa ni nujno. Poleg tega nam drsna vrata ponujajo dodatne funkcionalnosti in edinstvene odlike, ki jih pri drugih vratih ne bomo deležni. Čeprav smo takšnih vrat bolj vajeni iz komercialnih in poslovnih prostorov, se drsna vrata vsekakor lahko dobro obnesejo tudi v stanovanju!

Kakšna drsna vrata izbiramo v stanovanju?

Če je med pomisleki za drsna vrata cena, lahko za uporabo v stanovanju najdemo zelo ugodna vrata. V ponudbi niso namreč le velika avtomatska vrata z električnim pomikom, ki so res lahko precej draga, temveč imamo na voljo tudi veliko bolj osnovne izvedbe, ki so na voljo po ugodnih cenah. Izbiramo predvsem lesena drsna vrata, cena je tako že zaradi materiala nekoliko nižja, predvsem pa se izogibamo avtomatskim mehanizmom. Avtomatska vrata v stanovanju nimajo kakšnih velikih prednosti, bomo pa v vsakem primeru s pridom izkoristili prednosti elegantnega drsnega mehanizma.

Drsna vrata zagotavljajo odličen izkoristek prostora, saj ne posegajo v površino prostora. Tako so uporabna v manjših stanovanjih, kjer šteje vsak kvadratni centimeter. Poleg tega je za elegantna drsna vrata cena precej ugodna, saj potrebujemo le ustrezno vodilo in preprosta vrata. Res je, da to niso avtomatska vrata, kot smo jih vajeni iz trgovin in podobnih prostorov, a v stanovanju lahko na ta način dosežemo še veliko boljši učinek. Hitro se bomo navadili na funkcionalnosti drsnih vrat in sproti odkrivali vse prednosti, s katerimi takšna vrata navdušujejo tudi v stanovanjskem okolju.

Back to top