Kaširanje in druge tehnike za posebne tiskovine

Kaširanje in druge tehnike za posebne tiskovine

Storitve profesionalnih tiskarjev nam odpirajo izredno širok razpon različnih možnosti. Najdemo najrazličnejše tiskovine, ki so po navadi tudi zelo prilagodljive, tako da lahko brez težav pripravimo materiale, ki bodo povsem odgovarjali našim potrebam. Posebej zadovoljni bodo s to ponudbo tisti, ki potrebujejo promocijska gradiva, lahko pa z naprednimi tiskarskimi tehnikami pripravimo tudi tiskovine za druge namene.

Ker so storitve zelo prilagodljive, lahko pričakujemo izvrstno ponudbo za vse mogoče namene, v vsakem primeru bomo dobili vrhunski končni rezultat. V večjih tiskarnah najdemo možnosti za posebno obdelavo tiskovin, izdelati je možno najrazličnejše izdelke, ki ne vključujejo le tiska motiva na površino. Ena izmed možnosti je kaširanje, ki se s pridom uporablja za pripravo trdnih izdelkov, ki zvesto sledijo viziji oblikovalca. Na ta način pripravljamo razne enostavne strukture, za katere je značilna visoka uporabna vrednost.

Imajo pa tiskarji še druge opcije, o katerih se bodo pozanimali zahtevni naročniki. Čisto možno je, da bomo dobili rešitve, ki so pripravljene prav po meri posameznega naročnika. Vedno lahko pričakujemo kvalitetne izdelke, ki ustrezajo visokim pričakovanjem in odlično odgovarjajo svojemu namenu. To velja tako za izdelke, ki jih ponuja kaširanje, kot tudi za vse druge tiskovine, po katerih pogosto povprašujejo zahtevnejši naročniki. Splača se raziskati vse te možnosti, da sploh ugotovimo, kakšne tiskovine imamo na voljo in kako jih bomo lahko izkoristili za svoje potrebe.

Kaširanje je med drugim uporabno za pripravo materialov v nakupovalnih središčih

Kaširanje omogoča izdelavo uporabnih izdelkov

Mnoge tiskovine so že same po sebi zelo uporabne in jih ni treba dodatno prilagajati za svoj namen. To velja tudi za mnoge promocijske tiskovine, kot so recimo letaki. A za te tiskovine je značilno to, da že v izhodišču z njimi ni veliko dela, zahtevajo le tiskanje. Pri kaširanih izdelkih je nekoliko drugače, saj zahtevajo posebno obdelavo, a za to običajno poskrbi kar tiskar.

Kaširanje vključuje prenos motiva na različne materiale, kar predstavlja že pri tiskanju večji izziv. Ne moremo namreč enostavno tiskati na vse materiale in polizdelke, za dober rezultat potrebujemo posebno opremo ter veliko znanja in izkušenj pri tovrstnem delu. Tako nam tiskarji ponujajo nekaj različnih možnosti, s katerimi lahko pridemo do izvrstnega rezultata. Predvsem se tiska na ustrezno pripravljene plošče, to so plastične in penaste plošče, lahko tudi lepenka ali drugi materiali, ki jih lahko na ta način opremimo z ličnim natisom.

Dobimo zelo uporabne tiskovine, iz katerih sestavimo raznovrstne končne izdelke. Pogosto je to sejemska oprema, recimo kakšna stojala in držala, lahko tudi celotne stojnice. Takšni izdelki se uporabljajo tudi za promocijo in pospeševanje prodaje, delujejo kot držala in stojala v trgovinah. Gotovo hitro pritegnejo pozornost in uspešno posredujejo promocijska sporočila, hkrati pa imajo tudi posebno uporabno vrednost.

Kaširanje in druge tehnike nam nudijo veliko možnosti za pripravo kreativnih materialov

Kaširanje in tampotisk

Tiskarne opravljajo raznovrstne storitve, s katerimi pripravljajo najrazličnejše tiskovine. Veliko dela je že s tiskanjem na papir, nenazadnje prav te naloge predstavljajo izjemno širok spekter različnih možnosti – opravljamo recimo tako tisk vizitk, dopisnih listov in drugih enostavnih tiskovin, kot tiskanje diplomskih nalog, knjig, časopisov in drugih tiskovin, pri katerih je tiskanje pravi projekt.

Še več variacije pa je pri drugih tiskarskih tehnikah, sploh če te vključujejo tiskanje na različne materiale. Tiskati je možno na vse mogoče podlage, če imamo pravo opremo in izkoristimo prave tehnike. Tampotisk nam recimo omogoča pripravo zelo lično oblikovanih izdelkov iz različnih materialov, predvsem iz plastike. Ta tehnika ima v končni fazi podobno vlogo kot kaširanje, se pa uporablja tudi za pripravo kakšnih bolj dovršenih izdelkov. Zelo pogosto gre za pripravo promocijskega materiala, na tem področju imamo ogromno svobode pri oblikovanju in izdelavi takšnih izdelkov. 

V praksi se tampotisk torej uporablja predvsem za tiskanje na plastiko, najbolje se obnese na kakšnih manjših plastičnih predmetih, kot so pisala in vžigalniki. Tu se izkažejo nekatere značilne odlike te tehnike, recimo visoka ločljivost in razločnost pri manjših motivih, odlična obstojnost natisa na plastiki ter možnost enostavnega tiskanja na ukrivljenih površinah. Na ta način lahko z domiselnimi izdelki dopolnimo materiale, ki jih pripravlja kaširanje.

Ponudba tiskarjev za kaširanje

V vsakem primeru moramo za tiskanje najti pravo tiskarno, ki opravlja te naloge. Ni nujno, da bomo našli ponudbe za kaširanje in za pripravo promocijskega materiala. Morda se tiskarna ukvarja le s tiskovinami na papirju, morda se specializira za tiskanje diplomskih nalog ali knjig. Vsekakor se moramo vnaprej pozanimati o tem, kakšne možnosti imamo na voljo in kako bomo te tiskovine kar najbolje izkoristili. Čisto možno je, da bomo že ob pregledu ponudbe našli kar nekaj dobrih idej, ki jih lahko tudi v praksi izkoristimo z odličnim učinkom.

Tako dobimo tudi dobre ponudbe za kaširanje. Pomembno je, da se pozanimamo, kaj vse tiskar omogoča na tem področju. Tiskanje je namreč le prvi korak pri pripravi takšnih izdelkov, pogosto pričakujemo tudi sestavljanje premišljeno zasnovanih izdelkov, da z njimi sami ne bomo imeli veliko dela. Vnaprej se moramo prepričati, da tiskar sploh ponuja tiste storitve, ki jih potrebujemo, da lahko na enem mestu opravimo vse potrebno. 

Back to top