Poskrbite, da bo puljenje zoba čim manj boleče!

Poskrbite, da bo puljenje zoba čim manj boleče!

Gotovo je prav puljenje zoba med tistimi opravili, zaradi katerih imajo zobozdravniki slab sloves. Neradi se podajamo v zobozdravniške ordinacije, saj tam pričakujemo neprijetne in boleče posege. 

V resnici zobozdravniki seveda opravljajo še mnoge druge storitve, ki so morda povsem prijetne, a težko odmislimo bolečine in nelagodje, ki spremljajo puljenje zob. Lahko pa na različne načine poskrbimo za to, da bo tudi ta izkušnja nekoliko bolj prijetna in manj boleča.

Najlažje bomo puljenje zoba olajšali tako, da se mu kar izognemo. To opravimo z dobro preventivo, kar sami se lahko izognemo praktično vsem vplivom, ki bi sicer vodili do puljenja stalnih zob. 

Za otroke je puljenje zoba pogosto neizogibno, saj imajo mlečne zobe, ki jih je treba pač odstraniti, da lahko zrastejo stalni. Ni nujno, da bo to velik problem, saj mlečni zobje izpadejo sami od sebe, puljenje ne bo pretirano zahtevno ali boleče. 

Seveda je otroku to včasih težko dopovedati, lahko pa veliko razliko naredi dober otroški zobozdravnik, ki se zna posvetiti vsakemu pacientu in odpraviti njegove skrbi.

Puljenje zoba je sicer zahtevnejše in bolj boleče pri odraslih, saj stalni zobje ne izpadajo sami od sebe in jih je treba pogosto izruvati. Ravno takšni posegi nas bolj skrbijo. 

Z dobro preventivo se lahko izognemo boleznim in drugim vplivom, ki vodijo v puljenje zoba, ne moremo pa povsem preprečiti vseh težav, ki jih imamo z zobmi. Nenazadnje pride lahko tudi do kakšnih poškodb, pri katerih ustna higiena nima nikakršnega vpliva. 

puljenje zoba

Zato moramo biti pripravljeni na morebitno puljenje zoba in se pozanimati še o drugih opcijah, ki jih imamo, če želimo narediti celotno izkušnjo vsaj nekoliko bolj prijetno. Pogosto je ključni korak že ta, da za poseg izberemo pravega zobozdravnika.

Ekstrakcija zob pri dobrem zobozdravniku

Na izkušnjo pacienta močno vpliva pristop zobozdravnika. V vsakem primeru imamo opravka s podobnimi posegi, a končna izkušnja je lahko čisto drugačna, če imamo dobrega zobozdravnika, ki nas lahko razbremeni in odpravi naše skrbi. 

Še posebej očitno je to pri otrocih, pri katerih je ekstrakcija zob lahko tudi bolj problematična, a tudi pri odraslih je treba izbrati pravega izvajalca, sploh pri kakšnih bolj zahtevnih posegih.

Na srečo lahko to ponudbo najdemo kar na spletu, na https://dentalna-akademija.si/puljenje-zob/ pri uglednih zobozdravnikih. Po tej ponudbi bodo pobrskali tisti, ki bi se radi pri puljenju zob izognili bolečinam in nelagodju. 

S pravim zobozdravnikom bodo ti postopki veliko bolj prijetni, v ordinacijo se ne bomo podajali s strahom. Izbira zobozdravnika lahko naredi veliko razliko, zato je prav, da smo nekoliko bolj izbirčni. 

Prav zato se pogosto odločamo tudi za samoplačniške storitve, ki načeloma ponujajo boljšo izkušnjo in nadstandardno oskrbo. Še posebej, če se ekstrakcija zob dopolni še z drugimi storitvami.

Ekstrakcija zob in druge storitve zobozdravnikov

Le redko se opravlja samo ekstrakcija zob, po navadi so ti postopki vključeni v širši plan zdravljenja. Verjetno bo treba že prej opraviti vsaj kak pregled, lahko tudi druge možnosti zdravljenja. Pa tudi po puljenju zoba se zdravljenje še ne konča – pogosto se odločamo še za namestitev protetičnih nadomestkov, da zakrpamo luknjo, ki ostane. 

ekstrakcija zob

To ni pomembno le zato, da ohranimo lep nasmeh brez manjkajočih zob, temveč želimo imeti tudi funkcionalno zobovje, ki nas zaradi manjkajočih zob ne ovira pri prehranjevanju in govorjenju.

Tu lahko pri zobozdravnikih najdemo zelo prepričljivo ponudbo, ki še nadgrajuje storitve za ekstrakcijo zob. Pogosto se lahko na istem mestu dogovorimo za namestitev protetičnih nadomestkov, pravzaprav se lahko ekstrakcija zob opravlja prav s tem namenom. 

Najdemo zelo elegantne rešitve, postopek je lahko precej hiter in enostaven, vključuje puljenje zob in namestitev proteze v istem terminu. Tako dobimo zelo prepričljive rešitve tudi za kakšne večje težave. Splača se povprašati po takšnih storitvah, ki jih nudijo mnogi zobozdravniki.

Zobozdravniki opravljajo tudi naravno čiščenje zobnega kamna

S pravim zobozdravnikom bo puljenje zob torej vsaj nekoliko bolj prijetno. A pri teh izvajalcih lahko že prej poskrbimo za to, da se z neprijetnimi opravili ne bomo pogosto srečevali. 

Za to je zaslužna preventiva, ki jo nadgradimo s profesionalnimi storitvami. Ustno higieno lahko dopolnimo s ponudbo zobozdravnikov, ki nudijo naravno čiščenje zobnega kamna in druge priporočljive storitve. 

Tisti, ki za svoje zobe dobro skrbijo, bodo na ta način prišli do izredno impresivnega rezultata. Skorajda ni bojazni, da bi se v tem primeru srečevali s puljenjem zob ali z drugimi bolečimi postopki, saj že preventivno preprečimo tveganje za razvoj bolezni in drugih težav.

Pri zobozdravnikih najdemo kar pestro zbirko različnih storitev te vrste. Naravno čiščenje zobnega kamna je ena izmed možnosti, ki jih lahko priporočimo praktično vsakomur. Zobni kamen se namreč neizogibno nalaga na zobnih ploskvah tudi v primeru, da zobe redno čistimo in smo pazljivi pri prehrani. 

Še posebej v kakšnih manj dostopnih kotičkih se lahko hitro pojavijo težave, četudi jih lahko z dobro ustno higieno precej omilimo. Splača se izkoristiti ponudbo za naravno čiščenje zobnega kamna, to storitev potrebujemo le občasno, če za zobe dobro skrbimo – morda le enkrat ali dvakrat na leto. 

Zato izvedba čiščenja ne bo velik problem, sploh če se odločimo za ponudbo uglednih zobozdravnikov. Tudi Dentalna akademija ima v ponudbi naravno čiščenje zobnega kamna in druge storitve s področja ustne higiene. S pomočjo strokovnjakov lahko dobro skrbimo za svoje zobe in preprečimo nastanek težav, ki vodijo do puljenja zob.

Na istem mestu je pogosto na voljo še druga dodatna ponudba. Medtem ko je naravno čiščenje zobnega kamna priporočljivo za vsakogar, ki želi dobro skrbeti za ustno higieno, so pogosto na voljo tudi storitve, ki imajo kakšne posebne namene in po njih povprašujejo tisti, ki želijo doseči posebne učinke.

Zobne luske in beljenje zob

Med atraktivne opcije te vrste se vsekakor uvršča beljenje zob. Za to bi sicer morda lahko zatrdili, da velja podobno kot za naravno čiščenje zobnega kamna. Zobje bodo neizogibno pokazali znake staranja in obremenitev, predvsem pa se razbarvajo zaradi prehrane. 

Ne moremo pričakovati, da bomo imeli naravno bele zobe, ne da bi zanje dobro skrbeli, kar vključuje tudi beljenje zob pri zobozdravnikih. Razlika v primerjavi z zobnim kamnom je le ta, da barva zob nima velikega vpliva na funkcionalnost zobovja in ni grožnja za zdravje, zobni kamen pa lahko vodi do drugih težav.

Zobozdravniki imajo različne rešitve za tiste, ki želijo vzdrževati čudovito podobo naravno belih zob. Med priljubljenimi izbirami so zobne luske, ki prepričajo predvsem z izjemnim učinkom. 

Tu nam je vedno na dosegu naravna barva zob, pravzaprav imamo popolno svobodo pri izbiri barvnega odtenka, ki se najbolje ujema z našim zobovjem. Zobje po naravi niso povsem beli in bi čudno izgledali, če bi bili povsem brezhibni, nam pa zobne luske omogočajo, da dosežemo kar najboljši učinek z izbiro pravega naravnega odtenka. 

Velika prednost je v tem, da ne bomo naleteli na omejitve zaradi stanja svojih zob, saj se ne izvaja beljenje samih zobnih ploskev, temveč se zobne luske namestijo preko njih. Tako v trenutku dosežemo bistveno boljši učinek in imamo popolno svobodo pri izbiri odtenka zob.

Poleg tega nam zobne luske omogočajo, da prekrijemo kakšne nepravilnosti in lepo uredimo celotno zobovje. Preuredimo lahko vidne ploskve zob in s tem še nadgradimo učinek, ki ga ima naravna belina. 

S tem imajo zobne luske prednost pred različnimi tehnikami, ki jih še imamo na voljo za beljenje zob. Se pa splača poznati tudi te opcije, saj nam estetsko zobozdravstvo ponuja različne rešitve glede na naša pričakovanja.

Back to top