Vrhunski ASUS ROG prenosnik

Vrhunski ASUS ROG prenosnik

Zmogljivi prenosniki so vedno dobrodošli, saj nam omogočajo nemoteno opravljanje različnih nalog na računalniku. Že za običajno vsakdanjo rabo potrebujemo zanesljivo napravo, ki lahko brez težav opravlja svoje delo. Če pa se srečujemo s kakšnimi bolj zahtevnimi opravili, bomo pri izbiri računalnika še toliko bolj pozorni. Posvetimo se pregledu specifikacij, ki odločajo o tem, kako dobro bo računalnik opravljal zahtevno delo, hkrati pa upoštevamo tudi druge faktorje, ki vplivajo na to, kako zadovoljni bodo zahtevni uporabniki.

Odlično izkušnjo lahko ponudi ASUS ROG prenosnik, ki je posebej pripravljen prav na zahtevna opravila, pri katerih potrebujemo zmogljiv in zanesljiv prenosni računalnik. Znamka ASUS s temi modeli cilja na zahtevne uporabnike, ki se ne bodo sprijaznili s kompromisom. Izdelki iz serije ROG so namenjeni predvsem ljubiteljem računalniških iger, kar izdaja tudi ime serije – Republic of Gamers. A prav tako bo ASUS ROG prenosnik s svojimi zmogljivostmi brez težav prevzel druge naloge, za katere potrebujemo zelo napredno opremo.

Kaj zmore ASUS ROG prenosnik?

V notranjosti ohišja te naprave najdemo vrhunsko strojno opremo, ki opravlja zahtevno delo. Z naprednimi komponentami ASUS računalniki prepričajo različne vrste uporabnikov, ne le igričarje. Enake komponente se namreč uporabljajo za različne zahtevne naloge.

ASUS ROG prenosnik lahko konkurira tudi namiznim računalnikom

Predvsem pa je za te računalnike značilna kombinacija odličnega procesorja in napredne grafične kartice. Pogosto imajo prenosni računalniki le osnovne grafične zmogljivosti, saj s tem varčujejo pri teži in porabi energije, so tudi cenejši. Za obdelavo grafičnih vsebin skrbi integrirano čipovje s pomočjo procesorja, kar nudi zadostno zmogljivost za vsakdanja opravila, ne pa za kakšne posebne naloge. ASUS ROG prenosnik ima napredno grafično kartico, ki brezhibno opravlja zahtevnejša dela, predvsem preračunavanje in prikazovanje grafičnih vsebin iz video iger na zaslonu visoke ločljivosti. Tako bomo deležni bistveno boljše izkušnje pri takšnih aktivnostih.

Prav tako cenimo zmogljiv procesor in napredno grafično kartico pri drugih opravilih. Poleg tega ASUS ROG prenosnik prepriča še z drugimi vrhunskimi komponentami. Računamo tudi na visoko kapaciteto delovnega pomnilnika, 16 GB je že minimum, pogosto imajo prenosniki že 32 GB pomnilnika RAM. Podobno velja za shranjevanje podatkov, za to skrbijo SSD pogoni z visoko kapaciteto. Posebej priljubljene so sodobne M.2 izvedbe, ki so zelo kompaktne in učinkovite. 

To je osnovni nabor nujne opreme, ki jo mora imeti vsak ASUS ROG prenosnik, da lahko zadosti visokim pričakovanjem zahtevnih uporabnikov. S to konfiguracijo že prekosi večino ponudbe na trgu prenosnikov, ima pa ta serija tudi nekatere druge posebnosti, ki so povsem edinstvene.

ASUS ROG prenosnik je prilagojen igričarjem

Vrhunska konfiguracija je kot nalašč za opravljanje raznih zahtevnih opravil, zato je ASUS ROG lahko primeren tudi za delo ali hobi projekte, pri katerih potrebujemo posebno zmogljivost. A ravno za računalniške igre je ta serija posebej prilagojena še z nekaterimi drugimi funkcijami.

ASUS ROG prenosnik ponuja odlično izkušnjo pri igranju video iger

Navdušuje recimo velik in razločen zaslon z visoko ločljivostjo, kar je ključno za lepo prikazovanje grafično dovršenih iger. Sliko nadgrajuje še kvaliteten zvok, tu najdemo napredne zvočne sisteme priznanih proizvajalcev avdio opreme. Seveda se lahko ASUS ROG prenosnik dopolni s slušalkami in drugo dodatno opremo, a že sam po sebi ponuja vrhunske komponente, ki jih lahko dobro izkoristimo. To velja še za tipkovnico, ki je dobro prilagojena igričarjem.

ASUS ROG prenosnik ponuja različne možnosti za nadgradnjo, uporabimo lahko različne vrste periferne opreme za še boljšo izkušnjo. Predvsem potrebujemo računalniško miško, ki se lahko žično ali brezžično povezuje z napravo. Zato imajo ti ASUS računalniki veliko priključkov za uporabo raznih dodatnih naprav, povežemo lahko tudi večji zaslon, zunanji disk in vso drugo opremo. Tako bomo vedno pripravljeni na kar najboljšo izkušnjo pri delu in zabavi.

ASUS ROG prenosnik in druga ponudba znamke ASUS

Za ljubitelje iger je ASUS ROG prenosnik vsekakor najboljša izbira, imajo pa ti računalniki tudi nekatere pomanjkljivosti. Značilno je recimo to, da so zaradi vrhunske konfiguracije nekoliko težji in bolj okorni, sploh če posegamo po modelih z 17-palčnim zaslonom. Zmogljivost se pozna tudi na avtonomiji baterije, saj lahko pričakujemo le nekaj ur samostojnega delovanja, preden bo treba iskati polnilec.

Vsekakor je lahko ASUS ROG prenosnik dobra izbira, je pa pametno pobrskati še po drugi ponudbi, ki jo ima ta proizvajalec. Nenazadnje je ASUS ROG serija le ena izmed možnosti, tudi v drugih serijah ima ASUS nadvse prepričljive opcije za bolj ali manj zahtevne uporabnike.

Napredne igričarske prenosnike je možno prilagoditi, če odstranimo grafično kartico in nekoliko bolj elegantno oblikujemo ohišje, dobimo zelo spodobne poslovne prenosnike. V seriji ZenBook najdemo odlično opremo za poslovne uporabnike, ki ne potrebujejo pretirane grafične zmogljivosti, želijo pa imeti zmogljiv in zanesljiv prenosnik. Ta ponudba združuje izjemno atraktivno opremo, po kateri bodo posegali tudi zahtevnejši uporabniki. Izbira je precej pestra in gotovo bomo uspeli najti najbolj prepričljivo napravo za naše potrebe. Ravno serija ZenBook je lahko prava alternativa za ASUS ROG prenosnik za tiste, ki iščejo zmogljiv in zanesljiv prenosnik, niso pa veliki ljubitelji računalniških iger, da bi lahko prednosti serije ROG res dobro izkoristili.

Back to top