Zobne luske vam povsem spremenijo nasmeh

Zobne luske vam povsem spremenijo nasmeh

Želite imeti povsem bele zobe in čudovit nasmeh? Potem vas čaka kar nekaj dela. Za zobe moramo namreč dobro skrbeti, sicer se pojavijo drobne poškodbe, zobje se razbarvajo, razvijejo se tudi razne bolezni. Zelo težko je vzdrževati brezhibne zobe, to je praktično nemogoče, če se pri tem ne poslužujemo tudi raznih zobozdravniških storitev. doma bomo lahko s preventivo veliko opravili, a naposled se izkaže, da so nekatere spremembe v izgledu in stanju zob povsem pričakovana posledica redne obrabe. Zato se poslužujemo tudi rešitev, kot so zobne luske. Te so zelo učinkovite v primeru, da se želimo nekoliko bolj posvetiti svojemu izgledu in bi radi svoje zobe učinkovito pobelili.

Imamo seveda na voljo tudi druge tehnike beljenja zob. Tu nam estetsko zobozdravstvo ponuja kar dosti izbire, vedno pa ciljamo na enak končni rezultat – brezhibno bele zobe, s katerimi bo naš nasmeh lepši, sami pa bomo bolj samozavestni. Tako lahko zobne luske naredijo veliko razliko, in to za vsakogar. Te storitve postajajo tudi vedno bolj dostopne, kar je še boljša novica. Splača se izkoristiti ponudbo, ki jo dobimo pri izkušenih izvajalcih.

Zobne luske in druge možnosti za beljenje zob

Na tem področju imamo več različnih možnosti, odločili pa se bomo tako, da dobimo pričakovani rezultat. Načeloma so zobne luske najboljše v primeru, da želimo narediti veliko razliko, recimo če imamo močno razbarvane zobe. Še bolje se izkažejo, če želimo skriti kakšne drobne poškodbe, deformacije in podobno. Luske lahko zakrijejo tudi špranje med zobmi in se uporabljajo namesto ortodontskih posegov. Vedno je pametno premisliti o tem, kakšen končni rezultat bomo dosegli.

Če se zanimamo le za beljenje zob, se lahko poslužimo tudi drugih rešitev. Na voljo imamo različne tehnike beljenja, ki ponujajo dobre rezultate, pa tudi sama storitev je morda bolj prijetna. Seveda je veliko odvisno od tega, za katere rešitve se odločimo. Načeloma lahko pričakujemo, da bomo deležni zelo dobre oskrbe in bomo uspešno spremenili izgled svojih zob, ne da bi se morali soočati s kakšnimi zahtevnimi in invazivnimi posegi. Čeprav se zobozdravniki pogosto povezujejo z vrtanjem in brušenjem, morda celo puljenjem zob, pri estetskih posegih tega ne bo.

Beljenje zob predstavlja alternativo za zobne luske

Kdaj se odločimo za zobne luske?

Različne tehnike beljenja imajo določene prednosti, s katerimi prepričajo tudi tiste, ki bi se sicer odločili za zobne luske. Obe opciji seveda imata svoje odlike, zato je pametno vse značilnosti dobro poznati, da se lahko odločimo za pravo rešitev.

Za luske se odločimo takrat, ko želimo narediti res veliko razliko. Na ta način bomo takoj prišli do želenega učinka, namestimo luske, ki v celoti preuredijo podobo našega zobovja. Seveda so luske izdelane tako, da se lepo zlijejo z našimi zobmi, prav tako lahko sami izbiramo med barvnimi odtenki, ki kar se da posnemajo naravno barvo naših zob. A učinek bomo opazili takoj, ko se pogledamo v ogledalo. Sploh to velja v primeru, da želimo nasloviti tudi kakšne druge težave, ne le razbarvanih zob. Z luskami zakrijemo tudi mrtve zobe, kakšne poškodbe in razmak med zobmi, zobe lahko tudi učinkovito poravnamo. Nismo sicer tako fleksibilni, da bi lahko nadomestili kakšne druge posege v hujših primerih, a vsekakor pri zobozdravnikih najdemo pestro paleto storitev, ki vodijo do čudovitega nasmeha.

Med temi opcijami niso le zobne luske. Različne možnosti za beljenje nam ponujajo še druge prednosti, s katerimi lahko luske prekosijo. Predvsem se bodo za takšno beljenje odločili tisti, ki niso pripravljeni na veliko spremembo, ki jo naredijo luske. Beljenje je lahko nekoliko bolj postopno in prizanesljivo, dobimo tudi razne tretmaje, s katerimi beljenje opravimo kar doma. S postopki, kot je lasersko beljenje zob, se vse skupaj opravi povsem neinvazivno, postopek ni boleč ali neprijeten, dobimo pa odličen končni učinek.

Zobne luske zahtevajo nekaj več dela pri namestitvi

Za razliko od postopkov pri beljenju zob, bo namestitev zobnih lusk zahtevala nekaj več dela in je lahko nekoliko neprijetna. Treba bo namreč poseči v zobe, da se lahko pritrdijo luske. 

V praksi to pomeni, da bo potrebno brušenje vrhnjega dela vidnih ploskev zob. S tem ne posegamo globoko v zob, obdela se le sklenina, da lahko namestimo luske. Zobem ne naredimo kakšne posebne škode, le nekaj dodatnega dela imamo s pripravo površine za namestitev zobnih lusk. Ravno zato pa so zobne luske tako prepričljive in obstojne, saj so zanesljivo nameščene na svojem mestu.

Zobne luske se namestijo z dokaj enostavnim postopkom, a nekatere možnosti beljenja so tudi bolj preproste

Poleg tega je treba tudi same luske pripraviti. To so izdelki, ki se pripravijo za vsakega pacienta posebej, saj se morajo lepo ujeti z zobmi in seveda ugoditi zahtevam pacienta. S tem je spet nekaj več dela in možno je, da bodo tudi stroški nekoliko višji. Splača se torej iskati najboljše ponudbe, ki jih dobimo pri dobrih estetskih zobozdravnikih. Pričakujemo lahko, da bodo imeli zobne luske v ponudbi praktično si ugledni estetski zobozdravniki, poleg tega pa bomo imeli na istem mestu verjetno na voljo še celo vrsto drugih koristnih storitev za bele zobe.

 

Back to top